Daniel Kourkis är 11 år gammal och för ganska exakt ett år sedan blev han friskförklarad efter operationer, cellgifter och strålbehandling av en tumör i hypofysen, i hjärnan. Över 2000 personer har följt hans resa på hans egna sida ”Kungen Daniel” på Facebook. Dessutom har fler än en halv miljon följare kunnat följa med genom bästa kompisen och multientreprenören Michel Issas Instagram-konto. 

Michel Issa är 29 år och precis som Daniel är han från Norrköping, han driver flera egna företag, har tio års teologiska studier i ryggen, har skrivit en bok, har byggt upp ett imponerande affärsnätverk, syns på listor över unga makthavare och har vunnit flertalet priser.

När Daniel började sin cancerbehandling bad han sin storasyster skriva ett brev till hans idol Michel. Daniel ville så gärna träffa honom. Michel svarade på brevet och sedan dess har de varit bästisar.

– Vi har ett speciellt band, säger Michel Issa. Nu när Daniel är frisk följer han med mig på föreläsningar och vi gör resor tillsammans. Han vill också bli multientreprenör så jag lär honom allt jag kan. 

Michel och Daniel har flera saker gemensamt, bland annat att de älskar att hjälpa andra. Daniel har spenderat mycket tid med de andra barnen på onkologen i Linköping och berättat om vad som väntar dem.

– Jag visste inte heller vad cancer var eller något om cancerbehandling när jag fick diagnosen. Jag hjälper de andra barnen att förstå att man kan må dåligt av behandlingen men att det är bra för att behandlingen hjälper, säger Daniel Kourkis. 

På sjukhuset fick han ett band som han kunde trä pärlor på, en pärla för varje steg i behandlingen. Det är många pärlor på Daniels band och då är bandet ändå inte helt komplett berättar han. Vissa pärlor betyder operation och andra sprutor, alla färger har sin särskilda betydelse. 

– Det är för att jag ska minnas vad jag varit med om. Det är bra att ha när jag berättar för andra, säger han. 

Michel har varit vid Daniels sida under hela behandlingen, han har varit på plats och spelat TV-spel  på sjukhuset eller skickat peppande videor från sina resor och föreläsningar. Han har sett till att Daniels idoler har skickat hälsningar och presenter till honom, han har också introducerat honom för näringslivstoppar som Agneta Trygg. Daniel har också blivit ambassadör för Michels välgörenhetsorganisation World Aid Active. Dessutom såg Michel till att Daniels önskan om att få flyga gick i uppfyllelse.

– När jag hade gjort min sista behandling fick jag åka flygplan för första gången. Michel och jag åkte till Malta för att fira att jag hade gjort alla behandlingar och att det gått bra, berättar Daniel Kourkis.

Idag har Daniel börjat i skolan igen. Han gillar att gå i skolan och har saknat att spela fotboll. Om han inte blir multientreprenör vill han bli fotbollsproffs säger han. Michel påminner honom om att man kan vara båda, till och med Zlatan är entreprenör. Daniel skrattar men ser samtidigt målmedveten ut. Innan vi avslutar intervjun säger Daniel att han önskar att alla ska bli friska och att alla sjukdomar ska gå bort. 

– Daniel inspirerar mig, jag har lärt mig mycket av honom, säger Michel Issa.